Het Bestuur

Sinds juni 2016 waait er een nieuwe wind door Le Cygne, met een vernieuwd en uitgebreid bestuur. Hanne De Bree, Rik De Bree, Hannelore Pintelon, Judith Vanosmael, Sofie Michiels en Kate Neyts zetten met veel goesting en plezier hun schouders onder de balletschool en kijken er naar uit om er de volgende jaren volledig in te vliegen.

Hannelore Pintelon

Hannelore is al sinds de 3e kleuterklas aangesloten bij Le Cygne en kent de dansschool door en door. Ze geeft al enkele jaren de les jazz B en volgt zelf ook nog les bij de balletschool. Ze is licentiaat L.O. (specialisatie dans) van opleiding, geeft les in Oostende en woont in Heist. Sinds februari 2017 is zij de nieuwe voorzitter van Le Cygne.

Hanne De Bree

Hanne danst al heel haar leven bij Le Cygne en geeft ook al enkele jaren zelf les, kleuterdans, klassiek beginnelingen en klassiek 1e graad. Ze volgt ook zelf nog lessen bij Le Cygne en stapte met veel plezier in het dagelijkse bestuur van de balletschool. Ze is kleuterleidster van opleiding en woont in Knokke

Rik De Bree

Rik heeft helemaal geen binding met dansen, laat staan met ballet. Het was dan ook het verste van zijn ambities om deel uit te maken van het bestuur van een balletschool. Maar om de jonge groep te helpen en te steunen, werden alle vooroordelen en bezwaren opzijgeschoven. Rik beheert nu de financiële kant van de groep.

Sofie Michils

Sofie danst al jaren bij Le Cygne en ook alle drie haar dochters dansen bij de dansschool. Ze heeft een groot hart voor de balletschool en maakt graag deel uit van het dagelijks bestuur. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de kledij bij Le Cygne.

Kate Neyts

Kate danst al van kleinsaf bij Le Cygne, toen ze nog les kon volgen bij haar mama, juf Pascale. Ook vandaag blijft ze met veel plezier de lessen volgen. Ze treed graag in de voetsporen van haar mama door ook een rol in het bestuur op te nemen en zich in te zetten voor de balletschool. Ze woont in Gent en werkt bij een marktonderzoeksbureau.

Judith Vanosmael

Judith had in de jaren 80 een eigen dansgroep. Toen ze in verwachting was van Hanne en de knieën beetje bij beetje dienst begonnen te weigeren, werd die groep opgedoekt. Maar de zin om deel uit te maken van een dansgroep bleef bestaan. Toen ze de kans kreeg om bestuurslid te worden van Le Cygne, was ze dan ook erg enthousiast om haar kennis en ervaring ter beschikking te stellen van de jonge ploeg.